Schelvis met groenten

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de groenten schoon. Snipper de ui. Snij de prei in ringen en de wortelen in plakjes.
  • 2 Fruit de ui in boter. Voeg de wortelen toe, dek af en laat 5 minuten zachtjes garen. Doe er de prei, erwtjes, tijm en peterselie bij. Kruid met peper en zout. Laat stoven tot de groenten beetgaar zijn.
  • 3 Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt 50 g boter, roer er de bloem door en laat even sudderen. Voeg er dan al roerend de visfond en de melk aan toe. Kruid met peper en zout. Laat even doorkoken.
  • 4 Vet een ovenschaal in en verdeel er de groeten over. Dep de vis droog, kruid hem met peper en zout, leg hem op de groenten. Schenk er de bechamelsaus over. Dek af met de aardappelpuree (en teken er eventueel een vis in). Strooi er tot slot de kaas over. Zet 35 minuten in de oven, tot er een mooi goudgeel korstje op zit.

Schelvis met groenten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Schelvis uit de oven
1 uur-
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept
Terrine van mosselen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept