Soufflé met bramen

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Gier 3 cm water op een ovenplaat met hoge rand of iets gelijkaardigs en zet deze in de oven. Laat de bramen ontdooien en dep ze droog.
  • 3 Smeer 4 soufflévormpjes zorgvuldig in met boter en bestrooi ze dan met suiker. Verdeel de bramen over de vormpjes.
  • 4 Klop de eidooiers romig wit met 50g suiker. Laat de verse kaas uitlekken in een neteldoek en roer hem samen met de citroenzeste door de eidooiers.
  • 5 Klop de eiwitten stijf, strooi de resterende suiker er geleidelijk bij. Doe een derde van het geklopte  eiwit bij de eidooiers, zeef de bloem eroverheen en meng voorzichtig met een houten lepel door elkaar. Schep daarna het resterende geklopte eiwit er voorzichtig doorheen.
  • 6 Vul de vormpjes voor drie vierde met het deeg en bak ze in 20 minuten goudbruin in een warmwaterbad. Bestrooi met poedersuiker en serveer meteen.

Soufflé met bramen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept
Bramenbavarois met kaneelroom
305 min- Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Advocaatroom met sinaasappel
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Souffle met kip en truffelbrie
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soufflé-omelet met appelen en peren
Nagerecht
Bekijk recept
soufflé met Gruyère
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige soufflé
45 min-
Bekijk recept