Gegratineerde schelpjes

6
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en de knoflook en duw de teentjes door de pers. Spoel de schelpjes tot het water helder blijft. 
  • 2 Kook de schelpen open met de witte wijn in een diepe pan op een hevig vuur. Laat wat afkoelen. Verwijder de bovenste helft van elke schelp. Zeef het kookvocht en laat tot de helft inkoken.
  • 3 Meng de knoflook met het paneermeel en de zachte boter. 
  • 4 Schep een lepeltje van het mengsel op elke kokkel. Lepel er een theelepeltje van het gezeefde kookvocht bij. Zet 3 à 5 minuten onder de hete grill. Serveer meteen.

Gegratineerde schelpjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minestrone primavera
20 min-
Bekijk recept
Schelpjes met ansjovis & rozijnen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept