1 Pel de uien en prik er de kruinagels in. Maak de wortels en de knolselder schoon en snij ze in blokjes. Maak de groenten schoon. Hak de ui en de knoflook fijn. Snij de paprika's (zonder zaadjes) in blokjes.
2 Doe het vlees in een braadpan met deksel.
3 Doe de groenten in een pan met 1,5 liter water, de rode wijn, de wijnazijn, het laurierblad, de peperbollen en de jeneverbessen. Breng aan de kook. Laat afkoelen en giet het mengsel over het vlees. Laat afgedekt in de koelkast een nacht marineren. Keer het vlees af en toe om.
4 Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade. Schroei het gebraad rondom dicht in hete olie. Overgiet met de bouillon en 250 ml marinade. Laat afgedekt ongeveer 1 uur zachtjes pruttelen op lage temperatuur. Keer het vlees af en toe om.
5 Stoof de ui met de knoflook en de paprika aan in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en roer glad. Giet er de witte wijn bij. Laat 10 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn en het meeste vocht verdampt is. Kruid met peper en zout.
6 Serveer de groenten op warmde borden met het in plakken gesneden gebraad. Werk af met een takje oregano.
Rundergebraad met rode paprika is een recept van Libelle Lekker