2 Besprenkel de vis met citroensap en laat even marineren. Boen de aardappelen schoon en kook ze ongeschild ongeveer 15 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitdampen.
3 Maak de groenten schoon. Snij de courgette in schuine plakken, de wortelen in staafjes. Blancheer de peultjes 2 minuten in kokend water met een snuifje zout. Spoel meteen onder koud water.
4 Vet een ovenschaal in met olie, bestrooi met peper en zout. Halveer de aardappelen en leg ze met het snijvlak naar onder in de ovenschaal. Voeg courgettes, peultjes, wortels en lente-uitjes toe. Bestrooi de wortels en de lente-uitjes met poedersuiker. Rooster de groenten ongeveer 20 minuten in de oven.
5 Breng de wijn aan de kook in een grote pan. Laat inkoken tot de helft. Voeg de room toe. Leg de vis bij in de pan en laat 5 tot 8 minuten zachtjes garen. Kruid met peper en zout. Verdeel de groenten en de vis over warme borden. Mix de saus schuimig en lepel ze bij de vis. Werk af met zalmkaviaar en peterselie.
Visfilet met groenten en zalmkaviaar is een recept van Libelle Lekker