Groenteloempia

8
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij 500 g grote champignons, 2 wortelen en 1/2 bosje lenteuitjes in repen. Hak de korianderblaadjes en raps de gember. 
  • 2 Verhit wat olie in de wokpan. Roerbak de wortelreepjes en voeg na een drietal minuten de champignons en lente-uitjes toe. Roer goed om en doe er 100 g sojascheuten, 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes en 2 cm geraspte gember bij. 
  • 3 Voeg 5 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels rijstwijn (of droge sherry) toe en roer goed. Kruid met peper en zout.
  • 4 Snij 16 vierkantjes van 25 x 25 cm uit een rol filodeeg. Leg 8 velletjes op een proper werkvlak. Strijk ze in met olie en leg er een tweede velletje bovenop. Leg op 1/3 van een velletje wat groentevulling. Laat aan elke kant 4 cm vrij.
  • 5 Vouw de boven- en onderkanten over de vulling en druk goed aan. Strijk opnieuw in met wat olie en vouw de zijkanten dicht. Herhaal bij de volgende loempia’s. Bak ze in 5 minuten goudbruin in de frituurpan op 180° C.

Groenteloempia is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteloempia met pittige dip
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groenteloempia met verse geitenkaas
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groenteloempias
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Groenteloempia met pittige dip
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groenteloempia met verse geitenkaas
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groenteloempias
40 min Voorgerecht
Bekijk recept