1 Snij 500 g grote champignons, 2 wortelen en 1/2 bosje lenteuitjes in repen. Hak de korianderblaadjes en raps de gember.
2 Verhit wat olie in de wokpan. Roerbak de wortelreepjes en voeg na een drietal minuten de champignons en lente-uitjes toe. Roer goed om en doe er 100 g sojascheuten, 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes en 2 cm geraspte gember bij.
3 Voeg 5 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels rijstwijn (of droge sherry) toe en roer goed. Kruid met peper en zout.
4 Snij 16 vierkantjes van 25 x 25 cm uit een rol filodeeg. Leg 8 velletjes op een proper werkvlak. Strijk ze in met olie en leg er een tweede velletje bovenop. Leg op 1/3 van een velletje wat groentevulling. Laat aan elke kant 4 cm vrij.
5 Vouw de boven- en onderkanten over de vulling en druk goed aan. Strijk opnieuw in met wat olie en vouw de zijkanten dicht. Herhaal bij de volgende loempia’s. Bak ze in 5 minuten goudbruin in de frituurpan op 180° C.