1 Snij de aardappelen in plakjes en de kabeljauw in 4 stukken. Hak de peterselie, rooster de pijnboompitten en pers de knoflook.
2 Stoom de kabeljauw (in 4) gaar in 7 à 10 minuten met wat water en gezoutenboter (in papillote, stoommandje of -oven). Kook of stoom de grote aardappelen gaar.
3 Mix in de keukenrobot 8 zongedroogde tomaatjes met 2 eetlepels gehakte peterselie, 2 el geroosterde pijnboompitten, 1 geperst knoflookteentje en een tiental basilicumblaadjes.
4 Giet er wat olijfolie bij (of de marinade van de tomaatjes) tot een kruimelige pasta ontstaat. Leg op een bord enkele schijfjes aardappel in een cirkel, daarop 2 eetlepels rode pesto met daarop de kabeljauw.
5 Werk af met een zongedroogd tomaatje en wat basilicum. Doe er nog wat olijfolie over en peper uit de molen.
Kabeljauw met rode pesto is een recept van Libelle Lekker