Kabeljauw met rode pesto

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de aardappelen in plakjes en de kabeljauw in 4 stukken.  Hak de peterselie, rooster de pijnboompitten en pers de knoflook. 
  • 2 Stoom de  kabeljauw (in 4) gaar in 7 à 10 minuten met wat water en gezoutenboter (in papillote, stoommandje of -oven). Kook of stoom de grote aardappelen gaar.
  • 3 Mix in de keukenrobot 8 zongedroogde tomaatjes met 2 eetlepels gehakte peterselie, 2 el geroosterde pijnboompitten, 1 geperst knoflookteentje en een tiental basilicumblaadjes.
  • 4 Giet er wat olijfolie bij (of de marinade van de tomaatjes) tot een kruimelige pasta ontstaat. Leg op een bord enkele schijfjes aardappel in een cirkel, daarop 2 eetlepels rode pesto met daarop de kabeljauw.
  • 5 Werk af met een zongedroogd tomaatje en wat basilicum. Doe er nog wat olijfolie over en peper uit de molen.

Kabeljauw met rode pesto is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept