Paddenstoelensoep met bieslook

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Borstel de cantharellen en de overige bospaddenstoelen schoon en hak ze grof. Pel en snipper de sjalot. 
  • 2 Verhit de boter in een ruime pan en stoof de paddenstoelen kort aan. Voeg de sjalotjes toe en roerbak even mee. Kruid met peper en zout.
  • 3 Schep een derde van de paddenstoelen uit de pan en zet even opzij. Overgiet de rest van de paddenstoelen met witte wijn en laat lichtjes inkoken. Voeg er de groentebouillon aan toe en laat 15 minuten sudderen.Giet er de room bij en breng opnieuw aan de kook. Mix de soep. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • 4 Voeg de rest van de paddenstoelen weer bij de soep en warm op. Serveer de warme soep in glaasjes en bestrooi met gehakte bieslook. Garneer de glaasjes naar believen met bieslook.

Paddenstoelensoep met bieslook is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept

Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelensoep & roomkaasballen
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Capuccino van paddestoelen
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelensoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept