Haantjes in papillot met limoen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de schil van 3 limoenen. Spoel 4 haantjes en dep ze droog met een schone keukendoek. Verwijder de buitenste blaadjes en de topjes van het groen van 12 lente-uitjes. Was 2 takjes tijm, marjolein en rozemarijn, dep ze droog en haal de blaadjes van de takjes. Hak ze fijn, meng met de limoenzeste en breng op smaak met chilipeper en zout, 8 eetlepels olijfolie en 4 eetlepels limoensap.
  • 2 Wrijf deze aromatische mengeling in de buikholte van de haantjes, en aan de buitenkant.
  • 3 Neem 4 vellen bakpapier, groot genoeg om de haantjes in te verpakken. Leg op elk vel 3 lente-uitjes en daarop de haantjes.
  • 4 Bak 100 g spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, verdeel ze over de 4 haantjes, met de rest van de aromatische mengeling.
  • 5 Vouw de papillotjes mooi dicht en zet ze 1 uur op een ovenplaat in een voor verwarmde oven van 200° C. Serveer met gebakken aardappeltjes en een groene sla.

Haantjes in papillot met limoen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haantje & cappuccino van wortelen met kardemom
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde haantjes met olijven en artisjokken
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraden Haantjes
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept