1 Verwarm de oven voor op 160° C. Snij de ( geschilde) aardappelen in stukken en de sjalot in ringen. Snipper de knoflook. Rasp de schil van 1 citroen, pers uit en vang het sap op. Snij de tweede citroen in partjes.
2 Bak de ham krokant in 4 el olijfolie, in een stoofpan die in de oven kan. Doe er de sjalot, knoflook en champignons bij en laat alles kleuren. Schep uit de pan en hou even part.
3 Wrijf de kippenbouten goed in met peper en zout. Bak ze in wat extra olie aan beide kanten goudbruin.
4 Blus de kip met citroensap en kippenbouillon.
5 Voeg de tijm, citroenpartjes en jeneverbessen toe. Dek af en zet 40 minuten in de op 160 °C voorverwarmde oven.
6 Doe er dan de aardappelen en de knoflookchampignons bij. Laat nog 25 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.
7 Meng de peterselie met de geraspte citroenschil en strooi dit voor het serveren over de kip.
Knoflookkip met citroen is een recept van Libelle Lekker