Knoflookkip met citroen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160° C. Snij de ( geschilde) aardappelen in stukken en de sjalot in ringen. Snipper de knoflook. Rasp de schil van 1 citroen, pers uit en vang het sap op. Snij de tweede citroen in partjes.
  • 2 Bak de ham krokant in 4 el olijfolie, in een stoofpan die in de oven kan. Doe er de sjalot, knoflook en champignons bij en laat alles kleuren. Schep uit de pan en hou even part.
  • 3 Wrijf de kippenbouten goed in met peper en zout. Bak ze in wat extra olie aan beide kanten goudbruin.
  • 4 Blus de kip met citroensap en kippenbouillon. 
  • 5 Voeg de tijm, citroenpartjes en jeneverbessen toe. Dek af en zet 40 minuten in de op 160 °C voorverwarmde oven.
  • 6 Doe er dan de aardappelen en de knoflookchampignons bij. Laat nog 25 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.
  • 7 Meng de peterselie met de geraspte citroenschil en strooi dit voor het serveren over de kip.

Knoflookkip met citroen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Knoflookkip uit de oven
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knoflookkip met spinazie en rucola
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Knoflookkip
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept