Haantje met kokosmelk

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de wortelen in schuine stukken van zo'n 3 cm lang. 
  • 2 Spoel het haantje onder de kraan (binnen- en buitenkant) en doe het in een pan. Overgiet metde bouillon en breng aan de kook. Leg het deksel op de pan, zet het vuur lager en laat 30 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
  • 3 Doe de wortelen bij het haantje en laat nog 30 minuten pruttelen. Haal dan het haantje en de wortelen uit de bouillon en laat afkoelen.
  • 4 Ontvel het haantje en haal het vlees van de botten. Snij het in flinke stukken.
  • 5 Doe de kokosmelk en het kerriepoeder bij de bouillon en laat tot de helft inkoken. Bind tot een lichte saus met maïszetmeel losgeroerd in een beetje water. Breng op smaak met peper, zout en chilipoeder.
  • 6 Verhit de olie in een wok en roerbak er de peultjes in. Bestrooi ze met suiker en laat licht karamelliseren.
  • 7 Doe de kip, de wortelen en de peultjes bij de saus en roer er de boter door. Bestrooi met verse koriander en serveer meteen.

Haantje met kokosmelk is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodpuddinkjes
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gekoelde kokosmelk met meloen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haantje & cappuccino van wortelen met kardemom
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oktoberfeest Haantje
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraden Haantje In Chinese Saus.
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept