1 Verwarm de oven voor op 160° C. Snij de ui fijn, rasp de gember en de citroenschil.
2 Neem een ruime braadpan met deksel die in de oven kan. Verhit er de olijfolie in en bak het stoofvlees aan alle kanten mooi goudbruin.
3 Voeg er de ui aan toe, roer om en laat even meebakken.
4 Voeg er gember, komijn, koriander, venkelzaad, zout, cayennepeper, zwarte peper, citroenschil, kaneel en tomatenpuree aan toe en roer om. Laat even meebakken.
5 Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
6 Voeg er de tomaten, kikkererwten en gedroogde abrikozen aan toe en zet het deksel op de pan. Zet in de oven en laat 3 uur garen. Haal er de kaneelstokjes uit. Serveer met couscous en bestrooi met gehakte verse koriander.
Marokkaans lamsstoofpotje met abrikozen is een recept van Libelle Lekker