Marokkaans lamsstoofpotje met abrikozen

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160° C. Snij de ui fijn, rasp de gember en de citroenschil. 
  • 2 Neem een ruime braadpan met deksel die in de oven kan. Verhit er de olijfolie in en bak het stoofvlees aan alle kanten mooi goudbruin.
  • 3 Voeg er de ui aan toe, roer om en laat even meebakken.
  • 4 Voeg er gember, komijn, koriander, venkelzaad, zout, cayennepeper, zwarte peper, citroenschil, kaneel en tomatenpuree aan toe en roer om. Laat even meebakken.
  • 5 Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
  • 6 Voeg er de tomaten, kikkererwten en gedroogde abrikozen aan toe en zet het deksel op de pan. Zet in de oven en laat 3 uur garen. Haal er de kaneelstokjes uit. Serveer met couscous en bestrooi met gehakte verse koriander.

Marokkaans lamsstoofpotje met abrikozen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Salade van kikkererwten op z’n Marokkaans
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Marokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissa
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept