1 Snij de paprika's in stukjes. Week de gelatine en knijp uit. Snij de aardbeien doormidden. Verwarm de oven voor op 180° C.
2 Maak de sorbet. Breng de melk aan de kook. Klop de 6 eidooiers luchtig met de 125 g suiker. Giet een beetje warme melk bij de dooiers en klop goed. Giet dan de eidooiers bij de melk en verwarm tot 85° C, dan begint het in te dikken. Haal de pan van het vuur en voeg er de witte chocolade en de 125 g room aan toe. Mix en laat afkoelen. Draai af in de sorbetière. Bewaar in de diepvriezer.
3 Maak de crumble. Meng de suiker met de zachte boter, zout en eidooiers. Zeef de bloem met het cacaopoeder, bakpoeder en maagzout. Meng beetje bij beetje door de boter tot er een glad deeg ontstaat. Verdeel in stukken, laat even rusten, en rol het uit. Bak 6 minuten in de oven, voorverwarmd op 180° C. Laat vervolgens helemaal afkoelen en verkruimel (met de mixer).
4 Maak de paprikagelei. Stoof de stukjes paprika onder deksel met een scheutje water gaar. Pureer in de blender, zeef en meet 250 g af. Voeg er de agaragar aan toe. Kook even op en los er de gelatine in op. Giet uit op een ingevette plaat en laat opstijven in de koelkast. Steek er vlammetjes of andere vormpjes uit.
5 Meng de aardbeiencoulis met de honing en het citroensap.
6 Laat de chocoladesorbet zacht worden tot hij de textuur van softijs heeft. Doe ’m in een spuitzak en spuit een dikke toef op de borden. Versier met aardbeien en frambozen, een lepel chocoladecrumble en werk af met de vlammetjes paprikagelei, nopjes aardbeiencoulis encress of krokantjes naar keuze.
Rood fruit met chocoladecrumble, sorbet van witte chocolade en paprikagelei is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van gerookte makreel, komkommerlinten en paprikagelei