Gepocheerde perzik met wortelcrème en chardonnaysorbet

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de perziken voorzichtig en duw met een appelboor de pit eruit. Schil de wortels, snij ze in stukjes. Hak de pecannoten grof. Week de gelatine en knijp uit.
  • 2 Maak de sorbet. Warm wat van de wijn op en los er de gelatine in op. Meng met de rest van de ingrediënten voor de sorbet en draai af in de sorbetière. Bewaar de sorbet tot het moment van serveren in de diepvriezer.
  • 3 Breng de witte wijn aan de kook met het vanillestokje, draai het vuur lager en pocheer er deperziken in. Laat afkoelen.
  • 4 Kook de wortelen gaar. Mix ze fijn met room, citroensap en honing.
  • 5 Serveer de gepocheerde perziken, in partjes, met de sorbet en de wortelpuree. Werk af met basilicumcress, en met hele en gehakte pecannoten.

Gepocheerde perzik met wortelcrème en chardonnaysorbet is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept