1 Snipper de sjalot. Hak de kervel fijn. Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze fijn. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
2 Verhit wat boter en olie in een ruime pan. Stoof er de sjalot glazig in en voeg er de schoon geborstelde paddenstoelen aan toe. Laat 5 minuutjes meestoven. Voeg er de aardappelblokjes aan toe, overgiet met de bouillon en laat 20 minuten pruttelen.
3 Stoof de plakjes eekhoorntjesbrood aan in wat olijfolie.
4 Klop een derde van de room lobbig en kruid met nootmuskaat.
5 Haal de soep van het vuur, doe er de kervel bij en mix fijn. Giet er de vloeibare room bij en eventueel nog een beetje heet water als de soep te dik is. Kruid met een beetje cayennepeper en zout.
6 Verdeel de soep over kommetjes en werk af met een lepel opgeklopte room en wat plakjes eekhoorntjesbrood. Serveer goed heet.
Soepje van bospaddenstoelen is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan