1 Snij de wortelen in grove stukken. Pel de zilveruien. Ontvel, ontpit en snij de tomaten in blokjes. Verwarm de oven voor op 150° C.
2 Kruid het vlees met zout en peper. Laat het mooi bruin worden in een pan met hete olie.
3 Verdeel het zwoerd (vetkant naar onderen) over de bodem van een diepe braadpan met dikke bodem. Leg de lamsbout op het zwoerd. Verdeel er de stukken wortel, de zilveruitjes en de blokjes tomaat rond. Leg het kruidentuiltje en de kruidnagel in de pan en overgiet metde bouillon, de cognac en de witte wijn.
4 Schuif de braadpan in de oven en laat het vlees 7 uur garen. Controleer geregeld of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg er eventueel een beetje water aan toe.
5 Haal de pan uit de oven en kruid nog wat bij met peper en zout. Serveer het vlees in de braadpan: het zal zo gaar zijn, dat je het met de lepel moet scheppen. Lekker met knoflookpuree.
Zeven uur gegaarde lamsbout is een recept van Libelle Lekker