1 Snij het witloof in grote stukken. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in grote stukken. Schil de rode biet en schaaf er flinterdunne chips van. Snij het spek in reepjes. Rooster of gril de sneetjes meergranenbrood.
2 Verhit wat arachideolie en bak daarin witloof en appelen zo’n 5 minuten. Kruid met peper, wat foeliepoeder en zeezout. Hou warm of warm nog even op voor het serveren.
3 Breng water aan de kook, doe er de spekreepjes bij en haal ze er weer uit als het water opnieuw kookt. Spoel ze onder koud stromend water. Laat ze uitlekken en drogen op keukenpapier. Bak ze krokant in wat arachideolie. Kruid met peper van de molen. Meng de spekjes vervolgens door de witloof/appelsalade. Werk af met een scheutje sherry-azijn.
4 Verdeel alles over de borden. Werk af met de bietenchips en verse kervel. Serveer warm met het geroosterde brood.
Warme witloofsalade met appel, spek en rode biet is een recept van Libelle Lekker