Citroenkip met knoflook en tijm

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de kip en dep goed droog. Spoel de tijm en dep droog. Spoel de citroenen met heet water en boen ze droog. Pers één citroen. Snij de tweede citroen in plakken.
  • 2 Meng de plakken citroenen met een scheutje olijfolie, de helft van de tijm, peper en zout. Vul de kip met het mengsel en bind ze op. 
  • 3 Roer de honing los met het citroensap, 1 eetlepel olie, peper en zout. Strijk er de kip mee in.
  • 4 Halveer de rest van de citroenen en leg ze samen met de kip in een ingevette ovenschaal. Halveer de ongepelde sjalotten en de bollen knoflook en leg ze rond de kip. Bestrooi met de rest van de tijm. Zet ongeveer 1 uur in de oven en serveer.

Citroenkip met knoflook en tijm is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Citroenkip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip met aardappelpartjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rocketsalade met citroenkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip met courgette
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept