Consommé van shiitake met prei en dragon

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gedroogde shiitakes 1 uur in 750 ml water.
  • 2 Leg een vel aluminiumfolie in een pan met dikke bodem. Snij de uien doormidden, leg ze met de snijkant naar onderen in de pan en schroei ze op middelhoog vuur tot de snijkant donkerbruin gekleurd is. Zo karamelliseren de suikers in de ui, wat zorgt voor een fijne smaak en een mooie, intense kleur.
  • 3 Breng het water met de geweekte shiitakes tot tegen het kookpunt aan en voeg er de uien (met schil), de selder, knoflook, laurier en dragon aan toe. Laat de bouillon 30 minuten zachtjes trekken, zonder te laten koken. 
  • 4 Breng op smaak sojasaus en wat vers gemalen peper. Zeef de bouillon door een gaasdoek en werk af met de rijstazijn of de sherry.
  • 5 Blancheer de prei-julienne kort in kokend gezouten water. Spoel meteen in ijskoud water. Verdeel de verse shiitake, de prei en wat extra dragon over de borden en overgiet met de hete shiitake-consommé.

Consommé van shiitake met prei en dragon is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept

Roze consommé van Parijse champignons
20 min
Bekijk recept
Consommé Van Fazant Met Groentejulienne.
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Consomme Met Zeevruchten
20-30 min -
Bekijk recept
Koude Consomme Van Rivierkreeftjes
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept