Pompoenrisotto met pecorino

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de helft van de pompoen in kleine blokjes (brunoise). Snij de rest in blokjes van 1x1 cm.
  • 2 Breng de bouillon aan de kook en hou 'm tegen het kookpunt aan.
  • 3 Verwarm wat olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Stoof er de sjalot en pompoenbrunoise op een zacht vuurtje in aan.
  • 4 Doe er de rijst bij en laat  'm meebakken tot hij glazig wordt. Blus met de witte wijn en laat even uitstomen.
  • 5 Voeg er pollepel na pollepel de warme bouillon aan toe. Wacht tot het vocht bijna volledig is opgenomen voor u er een volgende lepel bij doet . Na 18 minuten is de rijst klaar.
  • 6 Roer er, van het vuur, de geraspte pecorino en de mascarpone door. Kruid met peper van de molen, zeezout en nootmuskaat. Laat de risotto nog 2 minuten rusten onder deksel.
  • 7 Verhit intussen wat olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de pompoenblokjes op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  • 8 Verhit intussen wat olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de pompoenblokjes op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  • 9 Verdeel de risotto over de borden, schep er wat pompoenblokjes op en rasp er nootmuskaat over. Werk af met wat pompoenpitolie en serveer.

Pompoenrisotto met pecorino is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept

Pompoenrisotto met champignons
70 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoenrisotto met salie en Parmezaan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoenrisotto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoenrisotto
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept