1 Spoel de cranberry's en laat ze goed uitlekken. Rasp de chocolade. Verwarm de oven voor op 160° C.
2 Smelt de boter in een ruime pan en los er de poedersuiker in op. Doe er het vanillemerg en de cranberry’s bij en roerbak 1 minuut op matig vuur. Schep de cranberry’s met een schuimspaan uit de pan. Laat de jus verder inkoken tot stroop. Schep de cranberry’s in een beboterde springvorm en strijk het oppervlak glad. Giet er de stroop over.
3 Roer voor het deeg de boter schuimig met de suiker. Voeg er een voor een de eieren aan toe en klop nog 5 minuten stevig door. Zeef de bloem en het bakpoeder, en vermeng met de hazelnoten en de geraspte chocolade. Spatel dit voorzichtig door het eimengsel. Voeg er de melk aan toe en roer tot een smeuïg beslag.
4 Giet het deeg op de cranberry’s in de vorm en bak de cake ongeveer 1 uur in de oven. Controleer met een satéstokje of hij gaar is. Laat even afkoelen. Snij dan de rand voorzichtig los en stort de cake op een rooster. Laat volledig afkoelen en serveer.
Omgekeerde cranberrycake is een recept van Libelle Lekker