Maïskip met zoete aardappel en cranberry's

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de zoete aardappelen en de wortelen  en snij ze in blokjes. Snipper de rode uien. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Hak de abrikozen grof. Spoel de cranberry's en laat goed uitlekken. Halveer de amandelen. Verwarm de oven voor op 180° C. 
  • 2 Meng alle bovenstaande ingrediënten. 
  • 3 Dep de kip goed droog. Wrijf ze goed in met olijfolie, kruid met peper en zout. Stop een flinke lepel van het groentemengsel in de buik en steek vast met een cocktailprikker.
  • 4 Meng de rest van de groenten met het vanillemerg en schep het mengsel in een ovenschaal. Leg er de kip op. Breng de bouillon aan de kook en doe die samen met de rozemarijn bij de kip. Laat afgedekt 1,5 uur smoren in de oven. 
  • 5 Keer de kip halverwege de gaartijd om. Verhoog de temperatuur tot 220° C. Laat de kip nog even kleuren onder de grill.

Maïskip met zoete aardappel en cranberry's is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maiskip Uit De Oven
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Gegrilleerde Kip Met Mangoboter
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaalse Kip
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept