Gevulde kerstkip

4
0 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de noten.
  • 2 Snij de appel in stukjes.
  • 3 Snipper de sjalot.
  • 4 Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • 5 Week de stukjes appel en abrikoosanderhalf uur in de calvados.
  • 6 Meng olijfolie, balsamico, bruine suiker, sojasaus, appelsap, mosterd, gemberwortel, laurier, peperen giet alles in een grote diepvrieszak.Doe de kip in de zak, sluit de zak en laatde kip een halve dag marineren. Draai dezak af en toe om, zodat de marinade zichgoed kan verspreiden.
  • 7 Bak het spek in een pan. Meng het gehaktmet de beschuiten, het ei, de sjaloten de gehakte noten. Voeg er ook de geweektestukjes appel en abrikoos en degebakken spekblokjes aan toe. Kruid metpeper en zout.
  • 8 Bak het spek in een pan. Meng het gehakt met de beschuiten, het ei, de sjalot en de gehakte noten. Voeg er ook de geweekte stukjes appel en abrikoos en de gebakken spekblokjes aan toe. Kruid met peper en zout.
  • 9 Haal de kip uit de marinade. Vul debuikholte met de farce en naai de kipdicht met keukentouw. Overgiet de rugvan de kip met gesmolten boter en kruidmet peper, zout en paprikapoeder. Prikde vleesthermometer in het dikste gedeeltevan de kip, leg ze in een ingevettebraadslee en bak ongeveer anderhalf uurin de voorverwarmde oven. Overgiet geregeldmet het braadvocht. Als de thermometer80° C aangeeft, is de kip gaar.

Gevulde kerstkip is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Klassieke vulling (voor kip)
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kerstboter (voor kip)
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kerstkip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraden kerstkip met noten-vruchtenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept