5 Week de stukjes appel en abrikoosanderhalf uur in de calvados.
6 Meng olijfolie, balsamico, bruine suiker, sojasaus, appelsap, mosterd, gemberwortel, laurier, peperen giet alles in een grote diepvrieszak.Doe de kip in de zak, sluit de zak en laatde kip een halve dag marineren. Draai dezak af en toe om, zodat de marinade zichgoed kan verspreiden.
7 Bak het spek in een pan. Meng het gehaktmet de beschuiten, het ei, de sjaloten de gehakte noten. Voeg er ook de geweektestukjes appel en abrikoos en degebakken spekblokjes aan toe. Kruid metpeper en zout.
8 Bak het spek in een pan. Meng het gehakt met de beschuiten, het ei, de sjalot en de gehakte noten. Voeg er ook de geweekte stukjes appel en abrikoos en de gebakken spekblokjes aan toe. Kruid met peper en zout.
9 Haal de kip uit de marinade. Vul debuikholte met de farce en naai de kipdicht met keukentouw. Overgiet de rugvan de kip met gesmolten boter en kruidmet peper, zout en paprikapoeder. Prikde vleesthermometer in het dikste gedeeltevan de kip, leg ze in een ingevettebraadslee en bak ongeveer anderhalf uurin de voorverwarmde oven. Overgiet geregeldmet het braadvocht. Als de thermometer80° C aangeeft, is de kip gaar.