Kalkoen met tomatensalsa

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en ontpit de tomaten. Snij ze in blokjes. Ontpit de olijven en snij ze in stukjes. Hak de basilicum fijn en stamp de szechuanpeper en de zwarte peper fijn. Pel de knoflook en de ui en hak fijn. 
  • 2 Stoof de ui glazig in 1 el olijfolie. Voeg er de stukjes tomaat en de knoflook aan toe. Zet het deksel op de pan en laat 6 minuten pruttelen.
  • 3 Kruid de kalkoenfilets met de twee soorten peper en zout. Bak ze goudbruin in een pan met olijfolie. Draai het vuur lager en laat nog 5 minuten verder garen.
  • 4 Roer de olijven met het basilicum door de salsa. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Serveer de kalkoenfilet met de tomatensalsa en garneer met wat extra basilicum.

Kalkoen met tomatensalsa is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-havermoutpannenkoekjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept