1 Spoel de spliterwten en laat 3 uur weken in koud water. Hak de ui fijn. Hak de walnoten in stukjes.
2 Giet de erwten af en doe ze in een pan met 2 liter water en een snuifje zout. Doe het bouillonblokje erbij, de gehakte ui en het kruidentuiltje. Breng aan de kook en laat 1 uur pruttelen op zacht vuur. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep. Breng ze op smaak met peper en zout. Hou apart.
3 Kook de ravioli (één per glaasje) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal ze uit het water met een schuimspaan en laat uitlekken.
4 Verhit 2 el notenolie en bak de ravioli goudbruin. Verwarm de soep, verdeel over glaasjes en leg in elk glaasje een gebakken ravioli. Bestrooi met gehakte noten en serveer meteen.
Erwtenvelouté met gebakken ravioli is een recept van Libelle Lekker