Kalkoenfilet met tomaten-olijvensalsa

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.  Stamp de zwarte peper en de szechuanpeper fijn. Ontpit de olijven en hak het basilicum fijn. Snij de olijven in stukjes.
  • 2 Stoof de ui glazig in 1 el olijfolie. Voeg er de tomaten en de knoflook aan toe. Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen.
  • 3 Kruid de kalkoenfilets met zout en de twee soorten peper. Bak ze goudbruin in olijfolie. Draai het vuur lager en laat verder garen. 
  • 4 Doe de olijven met het basilicum bij de salsa. Breng op smaak met peper en zout. 
  • 5 Serveer de kalkoenfilet met de tomaten-olijvensalsa en garneer met basilicumblaadjes. 

Kalkoenfilet met tomaten-olijvensalsa is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kroketten van mozzarella met olijvensalsa
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
In magnetron gepofte aardappel met zalmmoot
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenfilet met sinaasappel-olijvensalsa &
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Olijvensalsa
Langer dan 1 uur - Bijgerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tosti op z'n Amerikaans
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Pasta met kalkoenfilet en kaassaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept