1 Snij de spitskool in brede repen. Laat bij de bakker 16 dunne plakjes van het briochebrood snijden.
2 Leg op het werkblad 4 vellen aluminiumfolie open en beleg telkens met 4 sneetjes briochebrood. Bestrijk ze met room en dek af met vershoudfolie. Laat 20 minuten trekken.
3 Kruid de zalmfilets met peper en zout. Haal de vershoudfolie van het brood en leg op elk portie een stuk zalmfilet.
4 Vouw het brood rond de vis en wikkel elk pakketje in vershoudfolie. Leg in de koelkast tot u de vis gaat bakken.
5 Maak de peterseliepesto. Mix de peterselie en voeg er in een straaltje olie aan toe, tot u de pesto dik genoeg vindt. Breng op smaak met peper en zout.
6 Stoof de spitskool aan in boter. Overgiet met de witte wijn en 1,5 dl room. Laat 10 minuten garen onder deksel en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
7 Bak de cantharellen even op in wat hete boter. Breng op smaak met peper en zout.
8 Haal de zalmpakketjes uit de vershoudfolie en bak ze in een pan met hete boter mooi krokant (3 à 4 minuten aan elke kant). Serveer met de spitskool, cantharellen en peterseliepesto.
Zalmfilet in een briochejasje is een recept van Libelle Lekker