1 Spoel de chilipepers, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij de pepertjes in ringen. Snij de tomaten en de paprika's grof. Snij de knoflook in plakjes. Hak de chocolade.
2 Rooster de amandelen goudbruin in een pan zonder vetstof. Pureer de tomaten glad in de blender met de helft van de chilipeper, het kaneel-, anijs-en kruidnagelpoeder.
3 Verhit de olie in een grote braadpan. Bak de kipfilets met de knoflook in ongeveer 3 minuten rondom bruin. Haal uit de pan. Doe het tomatenmengsel in de pan en stoof al roerend aan. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Temper het vuur.
4 Voeg de gehakte chocolade toe en laat smelten. Voeg eventueel extra bouillon toe. Kruid met peper en zout.
5 Schep de kip in de chocoladesaus en laat ongeveer 30 minuten afgedekt sudderen. Voeg na 20 minuten de paprika, de rozijnen en de rest van de chili toe en laat verder garen. Bestrooi de kip voor het serveren met geroosterde amandelen.