1 Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel het basilicum, schud goed droog en pluk de blaadjes. Snipper de ui en het chilipepertje fijn. Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes.
2 Kruid de kipfilets met peper en zout. Beleg de kipfilets met drie vierde van de basilicumblaadjes en wikkel ze in het ontbijtspek.
3 Bak de kipfilets 2 tot 4 minuten in olijfolie. Doe de kip in een ovenschaal en zet 25 tot 30 minuten in het midden van de oven.
4 Fruit de ui glazig in een scheutje olie. Voeg de chilipeper en de mango toe en stoof even mee. Blus met de kippenbouillon en laat even koken.
5 Pureer de mangosaus met de staafmixer. Voeg het sinaasappelsap toe. Giet de saus opnieuw in de pan en verwarm. Voeg eventueel extra bouillon of sinaasappelsap toe. Breng verder op smaak met peper, zout en citroensap.
6 Haal de kipfilets uit de oven. Snij ze in plakken en serveer met de mangosaus. Werk af met blaadjes basilicum.
Kip met basilicum en mangosaus is een recept van Libelle Lekker