Kip met basilicum en mangosaus

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel het basilicum, schud goed droog en pluk de blaadjes. Snipper de ui en het chilipepertje fijn. Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. 
  • 2 Kruid de kipfilets met peper en zout. Beleg de kipfilets met drie vierde van de basilicumblaadjes en wikkel ze in het ontbijtspek. 
  • 3 Bak de kipfilets 2 tot 4 minuten in olijfolie. Doe de kip in een ovenschaal en zet 25 tot 30 minuten in het midden van de oven. 
  • 4 Fruit de ui glazig in een scheutje olie. Voeg de chilipeper en de mango toe en stoof even mee. Blus met de kippenbouillon en laat even koken. 
  • 5 Pureer de mangosaus met de staafmixer. Voeg het sinaasappelsap toe. Giet de saus opnieuw in de pan en verwarm. Voeg eventueel extra bouillon of sinaasappelsap toe. Breng verder op smaak met peper, zout en citroensap. 
  • 6 Haal de kipfilets uit de oven. Snij ze in plakken en serveer met de mangosaus. Werk af met blaadjes basilicum. 

Kip met basilicum en mangosaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Exotische fruitkwark met mangosaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Groenteburger met kerrie-mangosaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mara Grimms sabich (pitasandwich met aubergine en ei)
40 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Gevulde ananas met mangosaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept