1 Maak de boontjes en de broccoli schoon. Verdeel de broccoli in roosjes. Hak de ui, de gember, de knoflook en de chilipeper fijn. Borstel de shiitake schoon. Snij de kip in reepjes.
2 Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Blancheer eerst de boontjes en dan de broccoli 2 tot 3 minuten in kokend water met een snuifje zout. Spoel meteen met koud water en laat uitlekken.
3 Verhit 2 eetlepels sesamolie in een wok of pan. Roerbak de kip ongeveer 3 minuten op hoog vuur. Haal het vlees uit de pan.
4 Verhit 1 eetlepel sesamolie in dezelfde wok. Bak de ui, de gember, de knoflook en de chilipeper ongeveer 1 minuut. Voeg pindapasta, kurkuma, komijn en koriander toe en bak kort mee.
5 Blus met het limoensap. Giet er de kokosmelk en de bouillon bij. Laat 2 minuten zachtjes koken. Schep de kip door de saus en laat 2 tot 4 minuten sudderen. Breng op smaak met sojasaus.
6 Bak de shiitake in de rest van de sesamolie. Kruid met peper en zout.
7 Serveer de kip met de rijst en de shiitake. Werk af met koriander. Bestrooi met pinda's.
Kip met broccoli en shiitake is een recept van Libelle Lekker