1 Laat de artisjokharten uitlekken en snij ze in kwarten. Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes. Snij de kip in blokjes.
2 Kook de rijst in licht gezouten water met een snuifje kurkuma, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3 Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kip op hoog vuur in 3 tot 4 minuten goudbruin. Blus met citroensap, kruid met peper en zout. Neem de kip uit de pan.
4 Bak de paddenstoelen in de rest van de olie. Voeg de groentebouillon en de room toe en vermeng. Doe de artisjokken bij in de pan en laat 2 tot 3 minuten zachtjes koken. Breng verder op smaak met citroensap, peper en zout.
5 Spoel het basilicum en schud goed droog. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking en hak de rest grof. Strooi ze over de ragout en roer om. Serveer de kippenragout met de kurkumarijst. Werk naar smaak af met vers basilicum.
Ragout met artisjok en paddenstoelen is een recept van Libelle Lekker