1 Verwarm de oven voor op 200° C. Snij de prei in reepjes en pers de knoflook. Snij de kip in dobbelsteentjes.
2 Breng de bouillon aan de kook. Voeg de kip toe en laat onder deksel in ongeveer 15 minuten zachtjes garen. Haal uit de pan en laat afkoelen. Zeef de bouillon.
3 Verhit de boter met de olie in een pan en stoof de prei en de knoflook aan. Bestrooi met bloem en roer glad. Giet er geleidelijk de room en de bouillon bij en breng al roerend aan de kook. Kruid met peper en zout.
4 Voeg de kip bij de prei. Roer 1 eidooier door de saus. Verdeel de ragout over vier vuurvaste schaaltjes of kommen.
5 Steek vier cirkels uit het bladerdeeg, iets groter dan de bovenkant van de schaaltjes. Dek de ragoutpotjes af met een vel bladerdeeg. Druk de randen stevig dicht. Versier met restjes bladerdeeg. Strijk de deegdeksels in met losgeklopte eidooier en prik in met een vork. Zet 10 tot 15 minuten in het midden van de oven. Serveer meteen.
Kip met prei onder een hoedje is een recept van Libelle Lekker