1 Snipper de knoflook fijn. Spoel de tijm en dep droog. Houd enkele takjes apart voor de afwerking en rist de blaadjes van de overige takjes. Pers 1 citroen. Snij de kipfilets horizontaal middendoor. Leg ze tussen twee vellen plasticfolie en sla ze lichtjes plat met een vleeshamer.
2 Meng voor de marinade het citroensap met de gesnipperde knoflook, de tijmblaadjes en een snuifje peper. Doe de kip in een ondiepe schaal en giet er de marinade over zodat de filets volledig bedekt zijn. Laat minstens 30 minuten marineren.
3 Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippenlapjes ongeveer 5 minuten op een matig vuur, keer ze halverwege de baktijd om. Blus met 50 ml water en laat afgedekt nog 5 minuten verder garen. Kruid met peper en zout. Snij de tweede citroen in partjes en serveer ze bij de gebakken kip. Werk af met een takje tijm.
Escalope van kip met tijm en citroen is een recept van Libelle Lekker