Zoek
Pasta caponata
4
30 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g penne (of andere kleine pasta)
800 g tomaten (gepeld en uitgelekt, uit blik)
2 aubergines (in blokjes)
200 g sperziebonen (gehalveerd)
2 stengels selder (in stukjes)
100 g groene olijven (zonder pit)
1 ui (in stukken)
2 el balsamicoazijn
1 el olijfolie
verse basilicum (fijngesnipperd)
zout
peper
Bereiding
1
Snij de ui en de selder in stukjes, de aubergine in blokjes en halveer de sperziebonen.
2
Laat de tomaten uitlekken, snipper het basilicum.
3
Fruit de ui glazig in olijfolie. Voeg er de aubergine en selder aan toe en roerbak 5 minuten.
4
Doe er de tomaten, olijven en boontjes bij. Kruid met peper en zout. Laat nog 10 minuten sudderen, of tot de boontjes gaar zijn.
5
Kook ondertussen de pasta beetgaar.
6
Roer de balsamicoazijn en het basilicum door de saus. Vermeng met de uitgelekte pasta en serveer meteen.
Pasta caponata is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Couscouscaponata met aubergine
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met caponata
30 min-
Bekijk recept
Siciliaanse pastasalade alla caponata
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caponata met pastasalade
30 min-
Bekijk recept
Kruidige pasta met geitenkaas
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept