Brandade van forel

8
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de aardappelen in blokjes.
  • 2 Snij de knoflook fijn.
  • 3 Snij het brood in flinterdunne plakjes.
  • 4 Snij de bieslook in ringetjes.
  • 5 Verwarm de boter in een pannetje en stoof er de knoflook en aardappel even in aan. Doe er de forel bij, 3 el olijfolie en overgiet met de room. Laat alles gaarkoken op een zacht vuurtje. Mix de brandade goed fijn en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  • 6 Kwast het brood in met een beetje olijfolie en rooster het goudbruin onder de ovengrill. Breek in stukken.
  • 7 Verdeel de brandade over glaasjes en werk af met een scheutje olijfolie, wat bieslook en een stukje geroosterd brood.

Brandade van forel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Brandade van gerookte makreel
30 min-
Bekijk recept
Puntpaprika's gevuld met kabeljauwpuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
La Brandade De Morue
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
20 - 30 min -
Bekijk recept