Gratin van courgette met ricotta

4
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui.
  • 2 Spoel de courgette en rasp ze grof.
  • 3 Hak de basilicum heel fijn.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 5 Stoof de ui glazig in 1 el olijfolie. De er de courgette bij en pers er de knoflook bij, doe er de Provençaalse kruiden, peper en zout bij. Laat 10 minuten zachtjes garen, roer af en toe om. Laat afkoelen.
  • 6 Klop de eieren los met de ricotta, peper en zout (en eventueel een mespunt cayennepeper). Roer er het courgettemengsel door.
  • 7 Vet 4 ovenschaaltjes in met olijfolie en bestrooi ze met gehakt basilicum. Verdeel er het mengsel over en zet 30 minuten in de oven. Serveer meteen, gegarneerd met wat basilicumblaadjes.

Gratin van courgette met ricotta is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept