4 Bak het gehakt in wat olijfolie rul met de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Wie het graag wat pittiger heeft kan er wat chilipoeder aan toevoegen.
5 Laat de maïs uitlekken en doe'm bij het gehakt. Doe de spinazie er bij. Roer om en laat meewarmen tot de spinazie geslonken is.
6 Vul de cannelloni (voorkoken hoeft niet) met het gehakt. Vet een ovenschaal in. Verdeel enkele lepels tomatenpassata over de bodem. Leg er de rolletjes naast elkaar in. Overgiet ze met de rest van de passata.
7 Smelt de boter. Doe er de bloem bij en laat even meebakken, onder voortdurend roeren. Giet er dan al roerend de melk bij. Breng aan de kook en laat een paar minuten indikken op een zacht vuur. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
8 Giet de saus over de cannelloni en zet de schaal 30 à 40 minuten in de oven.
Cannelloni op z'n Mexicaans is een recept van Libelle Lekker