Pita met lamsgehakt

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe het gehakt in een kom. Pel de knoflook en pers boven het gehakt. Laat het toastbrood weken in lauwwarm water en druk vervolgens goed uit. 
  • 2 Meng het gehakt met het geweekte toastbrood, het ei, de chili en de sumak. Doe er net zoveel paneermeel bij tot je een mengsel hebt waarvan je burgers kunt vormen. 
  • 3 Rol met vochtige handen 4 lamsburgers. Vermeng de witte en zwarte sesamzaadjes. Haal de lamsburgers door deze mix. Bak in hete boter aan beide kanten goudbruin in 7 à 10 minuten. Laat afkoelen. 
  • 4 Pel en snipper de ui. Snij de ijsbergsla in reepjes, de tomaatjes in vieren. Meng de sla met de tomaten en de ui. Schep in elk pitabroodje wat van de salade, kruid met zout en peper. Stop er een burger bij en serveer met de zure room. 

Pita met lamsgehakt is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde courgettes met tomatensaus
30 min-
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Kleine gehaktballetjes met rijst
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mechaoui op stokjes met komijn-koriandermarinade en köfte met Marokkaanse kruidenpasta
15 min-
Bekijk recept

Pita “terug naar school”
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Pita met omelet, champignons en gekookte hesp
20 min
Bekijk recept
Veggie pita
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met falafel en avocadosalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept