Gevulde courgette

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de courgettes en halveer ze in de lengte. Lepel het vruchtvlees eruit tot op 0,5 cm van de schil en hak het fijn. 
  • 2 Snij de tomaten onderaan kruislings in. Dompel ze 8 à 10 seconden onder in kokend water en laat ze meteen schrikken in koud water. Pel en ontpit ze, snij ze in miniblokjes. 
  • 3 Vermeng de tomatenblokjes met een vierde van het courgette vruchtvlees, de tomatenpuree, het paprikapoeder, zout en peper. Kneed het mengsel door het gehakt en verdeel het over de courgettehelften. Bestrooi met kaas. 
  • 4 Schik de gevulde courgettes op een met bakpapier bekleed bakblik en zet ze een halfuurtje in de oven. Kook intussen de rijst gaar. 
  • 5 Breng voor de saus de wijn aan de kook met de tomaten, de rest van de gehakte courgette, de ui, de knoflook en het chilipoeder. Breng op smaak met ketchup. 

Gevulde courgette is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept