Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C. Week het broodje in wat lauwwarm water en knijp goed uit. Spoel de tomaten en snij in plakjes. Snij de mozzarella in plakjes. 
  • 2 Pel en snipper de ui en de knoflook, bak ze glazig in de boter. Vermeng ze met het gehakt, het ei, het brood, de oregano, de helft van het basilicum, zout en peper. 
  • 3 Vorm balletjes van het mengsel en rol ze door het paneermeel. Bak ze in de hete olijfolie rondom gaar en goudbruin. 
  • 4 Schep de balletjes in een ovenschaal. Strooi op elk balletje wat basilicum. Leg er een plakje mozzarella op, een plakje tomaat, en weer een plakje mozzarella. 
  • 5 Zet de balletjes 10 minuten in de oven, tot de kaas mooi uitsmelt. Bestrooi ze voor het serveren met de rest van het basilicum. 

Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept