Glasnoedelsalade met gehaktballetjes

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de lente-uitjes en snij ze in ringen. Schil de gember en hak heel fijn. Meng een derde van de uitjes en de gember door het gehakt. Breng op smaak met sambal. Maak er 12 balletjes van en bak ze 10 minuten in de hete olie. 
  • 2 Laat de glasnoedels 5 minuten wellen in kokend water. Giet af en laat uitlekken. Knip de noedels met een schaar in stukjes. 
  • 3 Schil de wortels en rasp ze grof. Vermeng met de glasnoedels en de overige uitjes. 
  • 4 Roer een dressing van de bouillon, de sojasaus, de chilisaus en de rijstazijn. Schep die door de salade. 
  • 5 Verdeel de salade over de borden en leg er de balletjes bij. Garneer met koriander en serveer met een schijfje limoen. 

Glasnoedelsalade met gehaktballetjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aziatische glasnoedelsalade (Weight Watchers - 6 ProPoints)
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept