Lasagne met zalm en spinazie

10
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de lasagnevellen in voldoende gezouten water. Spoel ze en laat ze in koud water liggen tot gebruik. Zo plakken en scheuren ze niet. 
  • 2 Snipper de sjalotten fijn en fruit ze aan in wat boter, voeg de diepvriesspinazie (gehakt) en de mascarpone toe. Blus met de visfond en roer tot een dikke saus. Breng op smaak met zout, peper en een beetje cayennepeper.
  • 3 Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Snipper het basilicum en meng met de tomatenblokjes. 
  • 4 Verwarm de oven voor op 200° C. Boter één grote of twee kleinere ovenschotels in. Leg eerst op de bodem een laagje lasagnevellen. Lepel er wat van de spinazieroom over, verdeel er de rauwe plakjes zalm over en kruid ze met peper en zout. Strooi er wat tomatenblokjes over. 
  • 5 Leg opnieuw een laagje lasagnevellen, spinazieroom, zalm en tomatenblokjes. Verwerk zo alle ingrediënten, maar zorg ervoor dat je eindigt met de spinazieroom en nog enkele tomatenblokjes. 
  • 6 Bestrooi met de gemalen kaas en zet de lasagne 30 minuten in de voorverwarmde oven op 200° C. 

Lasagne met zalm en spinazie is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept