Winterminestrone

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de selder in boogjes.
  • 2 Snij de rapen in blokjes, en de wortelen in plakjes.
  • 3 Snij de kool in reepjes.
  • 4 Blancheer de koolreepjes 2 minuten in gezouten water. Laat schrikken in ijswater en uitlekken in een vergiet. Laat ook de bonen uitlekken.
  • 5 Breng de groentebouillon aan de kook met het kruidentuiltje. Voeg raapjes en wortelen toe. Laat 5 minuten zacht koken.
  • 6 Doe de koolreepjes en boogjes groene en witte selder erbij. Laat nog 10 minuten koken. Voeg de uitgelekte bonen toe. Laat enkele minuten goed doorwarmen.
  • 7 Neem het kruidentuiltje weg. Kruid de soep naar smaak bij met peper en zout. Serveer de minestrone goed heet, met de gemalen kaas in een kommetje apart.
  • 8 Voor minestrone kunt u het heel goed bij seizoengroenten houden. ’s Winters zijn dat dan raapjes, kool, spruitjes, bonen... Gedroogde bonen laat u eerst een nacht weken en bijn gaarkoken in water, voor u ze bij de soep doet. Spruitjes en kool kunt u eventueel eerst blancheren in licht gezouten water om de sterke koolsmaak wat te neutraliseren.

Winterminestrone is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Winterminestrone met bruine bonen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Winterminestrone met soepstengels
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Winterminestrone met pastaschelpjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Winterminestrone
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Winterminestrone met bruine bonen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Winterminestrone met soepstengels
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Winterminestrone met pastaschelpjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Winterminestrone
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept