2 Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
3 Bak de champignons aan in een nootje boter en kruid ze met peper en zout. Giet het vocht van de champignons af en blus met de port. Laat tot de helft inkoken. Voeg er de kalfsfond aan toe en laat weer tot de helft inkoken. Voeg er de room aan toe en breng op smaak met peper en zout.
4 Verhit een klont boter in een pan. Leg de côte à l' os in de pan als de boter lichtjes begint te kleuren. Schroei het vlees aan beide kanten in 5 minuten dicht. Kruid het met peper en zout. Zet nog 3 minuten in de oven voor 'saignant', 6 minuten voor ' à point' en 8 minuten voor ' bien cuit'. Haal het vlees uit de pan en laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer met de champignonsaus en een frisse salade.
Côte à l' os van Limousin-rund met champignonsaus is een recept van Libelle Lekker