Côte à l' os van Limousin-rund met champignonsaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 2 Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  • 3 Bak de champignons aan in een nootje boter en kruid ze met peper en zout. Giet het vocht van de champignons af en blus met de port. Laat tot de helft inkoken. Voeg er de kalfsfond aan toe en laat weer tot de helft inkoken. Voeg er de room aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Verhit een klont boter in een pan. Leg de côte à l' os in de pan als de boter lichtjes begint te kleuren. Schroei het vlees aan beide kanten in 5 minuten dicht. Kruid het met peper en zout. Zet nog 3 minuten in de oven voor 'saignant', 6 minuten voor ' à point' en 8 minuten voor ' bien cuit'. Haal het vlees uit de pan en laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer met de champignonsaus en een frisse salade.

Côte à l' os van Limousin-rund met champignonsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken krieltjes met salie en sjalot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tomaten-champignonsaus
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tortellini met champignonsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Côte a l'os grillen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Côte à l’os, gegrilde groene asperges en rode wijnsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met chimichurri
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ierse côte à l'os met gekarameliseerde groene kool en whiskeysaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept