Broccoli-bloemkoolvelouté

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verdeel de broccoli en bloemkool in roosjes.
  • 2 Hak de peterselie.
  • 3 Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de groenten en het kruidentuiltje toe. Laat 10 minuten koken tot de groenten goed gaar zijn. Hou enkele bloemkool- en broccoliroosjes apart. Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep.
  • 4 Maak een blonde roux met de boter en de bloem: laat de boter smelten, strooi er de bloem bij en roer glad. Lepel er, van het vuur, een soeplepel soep bij en roer opnieuw goed glad. Schenk er de rest van de soep bij. Roer weer goed glad. Zet op het vuur en laat op een zacht vuur 5 minuten sudderen tegen de kook aan. Roer voortdurend.
  • 5 Breng de soep op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel ze over kommetjes of borden. Werk af met een likje lichte room en gehakte peterselie. Serveer goed heet.

Broccoli-bloemkoolvelouté is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept