Tournedos met waterkers en pepersaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 2 Laat de peperbolletjes uitlekken. Stoof ze zonder vetstof aan in een steelpannetje. Flambeer met cognac en blus met de kalfsfond. Laat tot de helft inkoken en voeg er de room aan toe. Kruid met peper en zout.
  • 3 Bak intussen het vlees. Verhit een klont boter in een pan. Leg de tournedos in de pan als de boter licht begint te kleuren. Schroei ze aan beide kanten dicht in 3 minuten. Kruid met peper en zout. Zet de tournedos nog 3 minuten in de oven voor 'saignant ', 6 minuten voor 'à point' en 8 minuten voor ' bien cuit'. Haal ze uit de pan en laat ze nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer de tournedos met de pepersaus en een frisse salade.

Tournedos met waterkers en pepersaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met salie-pepersaus en risotto
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Karbonade met pepersaus en verse spinazie
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met pepersaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
45 min-
Bekijk recept
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept
Tournedos met stilton
Hoofdgerecht
Bekijk recept