Kerrie-appelsoep

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de appels en aardappelen, snij in blokjes.
  • 2 Snij de ui fijn.
  • 3 Snij het vel van de eendenfilet.
  • 4 Stoof appels en aardappels met de ui in een diepe pan in wat boter of olie. Strooi er het kerriepoeder bij en laat 30 seconden bakken.
  • 5 Voeg de gevogeltebouillon en laurier toe en breng op smaak met een mespunt suiker, peper en zout. Laat 20 minuten zacht koken met deksel. Neem de laurier weg. Mix de soep. Doe er de room bij en hou warm op een zacht vuur.
  • 6 Leg de eendenfilet 10 minuten op de velkant in wat hete olie. Keer om en laat nog 5 à 7 minuten bakken aan de andere kant. Kruid met peper en zout.
  • 7 Snij het vlees in plakjes. Verdeel het over de borden. Lepel er de hete soep bij. Werk af met verse koriander. Serveer meteen.

Kerrie-appelsoep is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Knolselderij-appelsoep met toast
Bekijk recept
Appelsoep Uit Kroatie
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kerrie-appelsoep Uit De Magnetron
30-60 min -
Bekijk recept
Appelsoep
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept