Witloofroomsoep

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui.
  • 2 Maak het witloof schoon, verwijder het bittere koontje onderaan. Snij de struikjes in grove stukken.
  • 3 Hak de knoflook.
  • 4 Stoof het witloof en de ui in de boter.
  • 5 Doe er de kippenbouillon en knoflook bij en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zacht koken met deksel. Mix de soep.
  • 6 Klop de eidooier los met de room. Schenk er een soeplepel gemixte soep bij. Roer goed glad. Schenk het roommengsel – goed roerend – bij de soep. Doe de kervel erbij. Laat een paar minuten flink doorwarmen.

Witloofroomsoep is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Witlofroomsoep met vis en rivierkreeftjes
Bekijk recept
Witloofroomsoep met garnalen
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofroomsoep met garnalen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofroomsoep met oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Witlofroomsoep met vis en rivierkreeftjes
Bekijk recept
Witloofroomsoep met garnalen
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofroomsoep met garnalen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofroomsoep met oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept