Pruimencrumble

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef 500 g bloem voor de taartbodem. Los de gist op in de lauwe melk en vermeng geleidelijk met de bloem. Kneed er ook 120 g suiker, 1 ei, 1 eidooier, de rum, het zout en 50 g zachte boter door. Laat het deeg minstens een half uur rusten.
  • 2 Kneed 150 g zachte boter, 200 g suiker, 1 tl kaneel  en 250 g bloem samen voor de crumble tot een kruimelig deeg. Zet in de koelkast. 
  • 3 Spoel de pruimen. Halveer ze en verwijder de pit.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180° C. Kneed de deegbol nog eens goed door. Rol uit en leg in een ingevette vorm. 
  • 5 Beleg met pruimen en strooi er de crumble over. Zet 40 tot 45 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven. 

Pruimencrumble is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pruimencrumble met honing en kaneel
50 min Nagerecht
Bekijk recept

Pruimencrumble met honing en kaneel
50 min Nagerecht
Bekijk recept