Moussaka met bechamelsaus

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de groenten schoon. Snij de aardappelen, aubergine, courgettes en tomaat in plakjes. Snipper de ui.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180° C.
  • 3 Vermeng de room met de knoflook, peper en zout. Beboter een ovenschaal. Schik er de aardappelen in. Schenk er de room over. 
  • 4 Bak de courgettes en aubergine even in olijfolie. Kruid met peper en zout. Verdeel ze over de aardappelen. 
  • 5 Stoof de ui in olijfolie. Doe er het gehakt bij en bak het rul. Verdeel het vlees over de groenten. 
  • 6 Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en laat 1 minuutje verhitten. Roer er dan beetje bij beetje de melk door en laat even doorkoken. Roer er de tomatenpuree door. Breng op smaak met peper en zout. 
  • 7 Schep de saus over het vlees. Leg er schijfjes tomaat op en bestrooi met rozemarijn en feta. Zet 40 à 45 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven. 

Moussaka met bechamelsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept